tiistai 7. huhtikuuta 2009

Ongelmia puutarhassa

Hyvin alkanut parvekepuutarhakausi on kokenut takaiskuja. Porkkanat eivät selvinneet muutosta isompaan laatikkoon, hyvin heräilemään alkaneet viime vuotiset mansikat ilmeisesti heittivät henkensä ja oreganon taimetkin yrittävät hukuttautumiskuolemaa. Herneiltäkin jouduttiin anastamaan tukiverkosto pois, kun mokomat pajut alkoiva vihertää ja voimaan paksummin kuin tuentarpeiset herneet.

Kaikkien näiden ongelmien, paitsi rehottavien pajujen, takana on aivan varmasti hukassa oleva kevät. Kasvi-raukat eivät saa tarpeeksi valoa eikä niitä voi viedä parvekkeelle happihyppelylle, kun jatkuvasti sataa lunta ja on muutenkin inhaa.

Jotain hyvääkin on (sentään!) tapahtunut. Sipulikukka osasto voi erinomaisesti: uusia nupukkaita puskee pintaan ahkerasti.



Kaikki gladiolukset ovat jo huiman pitkiä ja eilen aamuna oli ainokainen liljani viimein puskenut tiensä mullan läpi, vaikka olinkin jo ehtinyt sen suhteen luopua toivosta. Sipulikukat ovat tämän vuoden uutuus puutarhassa, vähän jännittää kuinka ne toimivat parvekeolosuhteissa.

Onneksi tomaatit ovat kunnostautuneet kasvutouhuissa, terhakoita pikkutaimia siirreltiin viikonloppuna aukeammille kasvu apajille.



Luulenpa, että pääsiäisen aika kuluu rattoisasti mullassa möyrien ja uusia yrityksiä tulille pistäen.

2 kommenttia:

  1. Itse laitoin gladioluksen sipulit multaan vasta tänään. Ne menestyy tosi hyvin ruukkupuutarhassa, suosittelen! Tukevammat varret tietenkin saisi jos istuttaisi suoraan maahan, mutta kun sitä omaa maata ei ole niin esikasvetetaan sitten ensin sisällä :)Ne on tosi mageita, samaan ruukkuun olen aina sitten istuttanut matalia kukkia esim petunioita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Täytyykin keksiä niille joku kaveri, saa kerrostuneisuutta ja lajirikkautta pieneen tilaan.

    VastaaPoista