lauantai 28. maaliskuuta 2009

Hulvatonta menoa luokassa

Olin eilen muutaman tunnin sijaisena.

Ensimmäistä kertaa, mikä kyllä näkyi niin luokassa kuin minussa. Kuvaavampi nimitys toimelle olisi ollut eläintarhanvartija tai sirkustirehtööri. Tunti nimittäin oli juuri sellainen, jollaiseksi koulua tuntemattomat kuvaavat yläkoulun tunteja. Tottelemattomia teinejä, huutamista melun yli, riehumista, vänkäystä, you name it.

Minulle se oli ensimmäinen tällainen tunti, mutta en edes jaksanut ottaa itseeni moisesta. En ollut täydellinen, käyttäydyin useamman kerran vastoin periaatteitani, mutta tavoite täyttyi: kukaan ei karannut luokasta (ainakaan kovin kauas) ja kaikki olivat vahingoittumattomina vielä tunnin jälkeenkin. Tunnin jälkeen nauroin vain hervottomana. Nauroin tunnille, omalle käytökselleni ja oppilaiden tempuille.

Noh, hyvä kokemushan tämäkin oli. Nyt opit muistiin ja ensi kerralla paremmin.

Ja hei, mulle sentään maksettiin tuosta. Uudet kengät/langat/matka here I come!

1 kommentti:

  1. Joskus aina miettii, mitä jos alkaisi tehdä ope-opintoja. Hylkään aina ajatuksen mielessäni juurikin tämä kauhukuva riehuvista ja tottelemattomista lapsista/teineistä. En usko, että hermoni kestäisi sitä. Siksi syvästi kunnioitankin kaikkia opettajia, jotka pystyvät pitämään kontrollin luokassa.

    VastaaPoista